Engelsiz Cafe'de düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve eşi,İŞKUR Müdürü Muammer Coşkun,İŞKUR Tekirdağ bölge müdürü ,siyasi parti temsilcileri,mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

BİZDE BAŞARDIK MAAŞIMIZ VAR
Programın açılış konuşmasında Bahriye Karatay,kursun detaylarını açıkladı.Kimi zaman duyguloandığı görülen Karatay şunları söyledi:"Kursumuzu 15 engelli arkadaşımız başarıyla bitirdi.5 ay boyunca İŞKUR'un görevlendirdiği 2 eğitmenden kurs gördüler.Bu kursta ne öğrendiler?yardımcı garson neler yapar,müşteri nasıl karşılanır ,ne şekilde hizmet edilir,neler sorulur,bunları öğrendiler.Dahası sosyalleştiler.Bu cafeyi çok benimsediler.İŞKUR geldikleri hergün için 15 lira verdi.O maaşları alırken nasıl heyecanlandılar .Kendilerine güveni geldi.hayata tutunmaya,başka gözle bakmaya başladılar.Bunun mutluluğu tarif edilemez.Şimdi bu 15 arkadaşımız iş bekliyor.Onlara iş bulmamız lazım.Hayattan kopmamaları için.Bir arkadaşımıza bulduk.Bu konuda esnaflarımızıdan yardım bekliyoruz ve bizden hiç desteğini esirgemeyen Başkanımıza ve şuan buraya gelerek bizi duygulandıran herkese teşekkür ediyorum.

Programda İŞKUR Müdürü Muammer Coşkun ve Belediye Başkanı Cahit Altunay da kısa bir konuşma yaptı.
İşkur müdürü konuşmasında ,işkur'un engelliler için olan projelerini anlatıp 3 aralık engelliler gününü kutladı.

GAYRET VE SABIRLA ENGELLERİ AŞALIM
Cahit Altunay ise ;insan yetiştirmenin zorluğuna değindi ve el ele verip engelleri aşabiliriz dedi.Belediyenin engelliler için yolları düzettiğini ,onlara hayatı kolaylaştıracak çalışmaların devam edeceğini ,engelli evladı olan ailelere sabrı tavsiye edip yakınmamalarını söyledi.
Program sonunda engelliler büyük heyecanla sertifikalarını aldılar.




















